Nelly

dag advies rune thurisaz
Thurisaz – Thor, reus, doorn

Thurisaz: Bescherming en verdediging, vruchtbaarheid en regeneratie, overkomen van moeilijkheden, de noodzaak voor corrigerende handelingen, weerstand.

Thurisaz duidt meestal op het zoeken van de gulden middenweg. Niet overdrijven. Niet alleen maar werken, maar ook ontspannen. Dat is ook de betekenis van ‘corrigerende handelingen’. Wanneer je te ver naar rechts stuurt, raak je van de weg. Idem, wanneer je te ver naar links stuurt. Dus stel je plannen en handeling bij, wanneer dat nodig is. Ben je moe en wil je werk niet vlotten, neem dan een rustpauze. Maak een wandeling. Neem een dag vrij en ga iets leuks doen. Als er iets is wat dringend gedaan moet worden en je stelt het steeds uit, weet dan dat dat enorm veel energie kost, het is als een doorn in je zij. Je kunt het maar beter gelijk doen, dan ben je er vanaf.

Advies: Zoek de gulden middenweg en/of doe dat ene ding, dat je al dagen hebt laten liggen.

sowulo
Sowulo – zon

Sowulo betekent zon en succes. Steekwoorden zijn: Goede gezondheid, succes, levensenergie, helderheid, begrip, optimisme, zelfvertrouwen of overmoedig. Burn-out. Dankbaarheid. Vreugde. Warmte. Hartelijkheid.

Een fantastische rune die alleen maar kan verwijzen naar een heerlijke dag. Geniet ervan.

Sowulo duidt op de vreugde die we associëren met luieren in de zon op een mooie, warme zomerdag. De negatieve betekenis van opbranden, heeft daar direct mee te maken. Met Sowulo is de beste handelswijze om vooral te genieten en je niet druk te maken en je zeker niet overmatig te vermoeien. Loop jezelf niet voorbij, maar geniet van dit ‘heerlijke moment in de zon.’ Is het midden in de winter en regent het pijpenstelen, dan duidt Sowulo op metaforisch genieten ‘in de zon’. Misschien dat je lekker onderuitgezakt met een dekentje op de bank zit en geniet van een boek of je favoriete Netflix serie.

Voel je stress? Denk dan even aan zo’n heerlijk moment van niets doen in de zon, genietend van een cocktail of (alcoholvrij) biertje op een terrasje. Laat alle zorgen van je afglijden. Voel je levensenergie terugkomen, je optimisme, vreugde en dankbaarheid.  Dat kost maar een momentje en je zult merken dat alles daarna veel beter loopt.

dag advies rune ansuz
Ansuz – Mond

Ansuz: Nieuws, studie, communicatie, wijsheid uit onverwachte hoek/bron, inspiratie, sjamanisme, goed gebekt, uitstekende taalvaardigheden, leiderschap, onderwijzen, waarheid.

Als dagrune heeft Ansuz waarschijnlijk te maken met communicatie. Het is mogelijk dat je vandaag extra goed uit je woorden kunt komen en zaken helder kunt verwoorden.

Als advies geeft Ansuz dat het in deze situatie van belang is om de situatie helder te verwoorden. Ook kan er iets nieuws op je pad komen, bijvoorbeeld een wijs inzicht uit onverwachte hoek.

Inguz
Rune Wunjo
Wunjo – Vreugde, Perfectie

Wunjo: Vervulling, succes, glorie, respect, solidariteit, hoop, wensen, saamhorigheid, harmonie, verrukking, gevoel van welzijn, vreugde, perfectie.

Wunjo is een prachtige rune die duidt op vreugde en perfectie.  Wunjo geeft aan dat alles goed gaat, dat een goede afloop verwacht mag worden.

Wanneer je in een staat (geestestoestand) van Wunjo bent, zul je merken dat het leven moeiteloos verloopt, dat alles wat je wenst je gegeven wordt. Probeer niets te grijpen of af te dwingen, maar sta het leven toe zich te ontvouwen. Daarom wordt deze rune ook geassocieerd met vertrouwen.

Wunjo wordt ook in verband gebracht met verliefd worden. Wanneer je gevraagd hebt hoe je relatie zich gaat ontwikkelen, dan duidt deze rune erop dat alles zich voorspoedig en vreugdevol zal ontwikkelen, mits je de ontwikkeling gewoon toestaat en niet probeert de situatie ‘in goede banen te leiden’. De kans is groot dat je daar zelf het overzicht niet voor hebt, en wanneer je het geregel overlaat aan het universum ben je veel beter af. En hier komt dan het moeilijke stukje: Terwijl je het universum gewoon haar ‘ding’ laat doen, verblijf jij in een staat van vreugdevol vertrouwen dat alles zich op de best mogelijke manier voor jou zal ontwikkelen. Dit geldt ook voor andere situaties, zoals werk, je financiën enz.

algiz omgekeerd
Algiz omgekeerd

Algiz omgekeerd: kwetsbaarheid, gevaar, iets doen wat verboden is.

Algiz betekent Eland en in het teken zien we het gewei van de eland. In Algiz omgekeerd, zoals hier, is dat gewei naar de grond gekeerd en zit het misschien vast in de grond of in het struikgewas.

Algiz omgekeerd kan erop duiden dat je vandaag extra kwetsbaar bent. Dat je ervoor moet oppassen niet vast te komen te zitten. Dus niet doordrammen op een doodlopend spoor of doordrammen en jezelf klem zetten.

Maar het is ook mogelijk dat het van belang is om je schrap te zetten en je niet te laten overhalen om iets te doen waarvan je weet dat het verkeerd is.

Algiz duidt zowel rechtop als in omgekeerde toestand op succes bij het jagen. De vraag is alleen waar jaag je op en wat zijn je motieven? Met Algiz omgekeerd is het goed mogelijk dat je succes zult hebben, maar later spijt omdat het toch niet is wat je wilde.

Ik zie in Algiz rechtop een boom met takken die naar de hemel reiken. In Algiz omgekeerd zie ik een boom die stevig geworteld is in de grond. Algiz omgekeerd dan daarom ook duiden op de noodzaak om jezelf te gronden, of om een project een goed fundament te geven.

rune raido omgekeerd
Raido omgeeerd – Paardrijden, reis, bewegimg

Raido omgekeerd: controle freaks, dictatorschap, ontwrichting, degradatie, terugtrekken, geen doel hebben.

Rechtop duidt de rune Raido op beweging en met name beweging richting een doel. In omgekeerde vorm kan deze rune je erop wijzen dat het je aan richting of planning ontbreekt. Raido kan ook ‘advies’ betekenen en in omgekeerde vorm je erop wijzen dat het verstandig is om te luisteren naar de adviezen die je krijgt.

Raido kan je bewust maken van onderliggende structuren en van de noodzaak om structuur aan te brengen in je leven wanneer het je daaraan ontbreekt. Weten wat je doel is in je leven, welke richting je met je leven op wilt, kan je helpen om prioriteiten te stellen, dus om structuur aan te brengen.

Raido heeft naar mijn mening een nogal onrustige energie en wanneer je deze rune trekt en je voelt je inderdaad onrustig, kan het nuttig zijn om Algiz te gebruiken om jezelf weer goed te gronden. Ga stevig staan zoals een boom. Stel je voor dat je een machtige eik bent of een prachtige kastanje. Voel hoe je wortels stevig in de grond geworteld zijn en voeding opnemen. Voel hoe stevig en sterk je stam is. Reik met je armen naar de hemel en stel je voor hoe breed en vol je bladerdak is. Deze oefening kan helpen om je te gronden en weer in je kracht te gaan staan.

Advies: Het is belangrijk om je af te vragen of je leven structuur heeft, of je zelf de bepalende kracht in je leven bent. Of dat je stuurloos door het bos stapt en de weg kwijt bent.