Graveerset geschikt voor halfedelstenen

graveersetOp Hobbygroep.nl heb ik een prachtige graveerset gevonden die ook geschikt is voor het graveren van halfedelstenen.

In plaats van het schrijven van de runen op halfedelstenen met een pen, kun je de runen graveren met deze set.

In feite is dat ook veel authentieker om de runen te graveren in plaats van te schrijven. In vroeger tijden werden de runen met iets scherps op hout of steen gekrast. Dit krassen werd ‘ritsen’ genoemd. Met deze eenvoudige graveerset, wordt ritsen een makkie.

Deze degelijke en veelzijdige graveerset kost slechts € 39,95.  Een echte aanrader!

Giet je eigen runensieraden in tin

Op cchobby.nl kwam ik het idee tegen om je eigen runensieraden te maken in tin.

tingieten runenv1766_M_cut(1)

Dit is idee 1766 dat een aangehecht bestand heeft waarin je stap voor stap kunt zien hoe deze hangers van tin gemaakt zijn. Deze zijn gemaakt met behulp van mallen van speksteen.

Er is ook een starterset verkrijgbaar inclusief tin, tin smeltpannetje en zelfhardende klei. Dat lijkt mij eenvoudiger, maar ik heb het nog niet geprobeerd. Het staat nu wel op mijn verlanglijstje van ‘ooit nog eens doen’.

rune gegoten in tin runensieraden3 runensieraden4

 

 

 

 

Runen voor duidelijke uitspraken

Rune Kenaz, helderheid
Kenaz – Helderheid

Voor Plazilla.com heb ik een artikel geschreven over de Magie van de Runen.

In dit artikel geef ik aan wat de runen zo bijzonder maakt. Als je eenmaal in de runen bent gedoken, heb je dat vast zelf ook al ervaren.

Ik vind ook dat de runen veel eenduidiger zijn dan de tarotkaarten. De tarotkaarten hebben immers veel meer betekenissen en je kunt er alle kanten mee uit en dus iemand heel gemakkelijk naar de mond praten. Dit gebeurt veel met vragen over de liefde, omdat we iedereen een grote liefde gunnen.

Als je dus twijfelt over je tarotlegging en niet goed weet of je wel de juiste richting op gaat met je interpretatie, dan kan het doen van een drie-runenstenen legging je helpen om te beoordelen of je de juiste kant op denkt. Je kunt ook een legging doen op de vraag met de runen en dan kijken of de interpretaties van je tarotlegging en je runenlegging overeenkomen.

 

 

Cursus Runen

Op deze site heb ik de door mij geschreven cursus Runen Leren Lezen geplaatst. Ik beschrijf de betekenis van iedere rune en geef daarna een aantal opdrachten. De bedoeling is, dat wanneer je deze opdrachten ook daadwerkelijk doet, je de betekenissen van de individuele runen makkelijker kunt onthouden. Je probeert niet echt om de betekenissen te onthouden, maar door over de betekenissen na te denken, aan de hand van de opdrachten, gaat het onthouden als vanzelf.

In het praktijkdeel geef ik een aantal voorbeelden van runenleggingen en opdrachten om het zelf te proberen.

Veel succes en plezier met deze cursus.