Runen Nelly

Mannaz omgekeerd
thurisaz omgekeerd
Thurisaz omgekeerd – Thor, Reus, Doorn

Thurisaz omgekeerd: kwetsbaar, conflict, vijandige rivaliteit, ziekte, problemen, natuurkrachten, agressie, aangevallen worden, vernietiging, conflicten, psychische nood/problemen.

Steekwoorden zoals ‘aangevallen worden’, ‘vernietiging’ en ‘psychische nood/problemen’ kunnen erg zwaar overkomen. In het geval je het ook erg zwaar hebt, wees dan verstandig en zoek hulp. Als je gisteren nog fluitend door het leven ging en vandaag geconfronteerd wordt met Thurisaz omgekeerd, dan is dat niet zo rampzalig als het lijkt. Door bijvoorbeeld hormoonschommelingen (natuurkracht) of een slechte nacht, kun je misschien minder hebben dan normaal.  Mogelijk ben je extra kwetsbaar door een conflict met iemand. Houd rekening met jezelf en zoek de gulden middenweg die Thurisaz rechtop adviseert.

Thurisaz kan ook duiden op een netelige situatie (een situatie met stekeltjes). Zoek dan een diplomatieke oplossing.

Advies: Zorg goed voor jezelf, zoek de gulden middenweg. Eet verstandig.

Dagaz
Raido – paardrijden, reis, beweging

Raido: Reizen, verkennen, vakantie, nieuwe start, beweging, leiderschap, richting, riten, ceremonieën, processen, promotie. beweging richting doel.

Raido betekent paardrijden, reis, wiel. De betekenis van paardrijden omvat zowel beweging als richting. De weg kan lang en zwaar zijn, en planning, inzicht, beslissingen en vastberadenheid vereisen. De weg kan ook makkelijk en plezierig zijn, en bijvoorbeeld duiden op een vakantiereis.

Raido kan ook verwijzen naar de levensreis of geestelijke zoektocht. Een rad of wiel geeft de cyclische bewegingen van het leven aan, de natuurlijke ups and downs, zoals de beweging van de vier seizoenen – groei, bloei, oogst en verval. Niets blijft hetzelfde, alles is aan verandering onderhevig.

Deze rune heeft te maken met sturing, richting en beweging en duidt in brede zin op beweging richting een of ander doel.

Als je deze rune hebt gekregen als dagrune, dan duidt dat er mogelijk op dat je dag verloopt zoals gepland.

Als advies raadt Raido mogelijk aan om richting te bepalen of als je aanhikt tegen een vastgelopen project, om gewoon iets te doen, zodat er weer beweging in komt.

rune fehu voedsel voor succes
Fehu – Vee

Fehu: Voorspoed, winst, voordeel, financiële zekerheid, succes, vruchtbaarheid, voeding, voedsel, delen, luxe.

Wanneer je de juiste handelingen doet, zal succes je deel zijn. Dit betekent dat je plant in het juiste jaargetij, de dingen doet die gedaan moeten worden. Ook een juiste houding en gedachtegang is van belang voor het behalen van het gewenste succes. Je mag succes verwachten!

Fehu is in feite een hele logische rune die verwijst naar wat je op eigen kracht en met eigen inzet kunt bereiken.

Advies: Zet je in en je voorspoed en succes zal groeien. Wees dankbaar voor wat je hebt.

Berkana betekent berk. Steekwoorden voor de omgekeerde Berkana zijn: Geheimzinnigheid, insluiting, onvolwassen gedrag, wellust, verlatenheid.

De negatieve betekenis van verlatenheid heeft te maken met het gebrek aan liefde (rechtop liefde/omgekeerd gebrek aan liefde). Het is goed mogelijk dat door juist liefde te sturen naar een situatie of persoon, je een negatieve situatie of moeizame relatie kunt veranderen in iets positiefs. Liefde naar jezelf sturen is ook een mogelijkheid. Want Berkana is vaak bezig voor anderen te zorgen. Nu kan het tijd zijn om je te richten op het voeden en zorgen voor jezelf.

Onvolwassen gedrag voor Berkana omgekeerd, komt voort uit het tegenovergestelde van een volwassen vrouw (Berkana rechtop). Het is niet gezegd dat dit van toepassing is op jou, het kan ook van toepassing zijn op iemand waar je contact mee hebt.

Geheimzinnigheid is onduidelijkheid en kan negatief worden ervaren, maar ook als spannend. Wanneer je Berkana omgekeerd trekt, dan kun je kijken of ‘geheimzinnigheid’ je situatie omringt en of het gewoonweg nodig is om opheldering te vragen.

Inguz
Othila