Runen: Raido – waarheen?

Terug

Raido - minimaal onthouden

Rechtop: beweging, reizen, raad/advies

Omgekeerd: beweging die nergens toe leidt, slechte raad

Associaties
Raido duidt op reizen en raad. Allebei de woorden beginnen met een r net als het woord raido zelf. De betekenissen paardrijden en wiel duiden op beweging met een hulpmiddel zoals een paard en/of een kar. Het hulpmiddel maakt dat je daardoor sneller kunt reizen. En zo is het ook met goede raad. Bijvoorbeeld wanneer je bent vastgelopen. Maar goede raad kan ook helpen om niet zelf opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.[/box] [box title=”Runeteken Raido onthouden” color=”#315DD6″]Raido ziet eruit als een R, En het woord Raido lijkt wel op rijden en ook op raden.
Raido - Samenvatting uitgebreide betekenissen

Raido: Paardrijden, reis, wiel. Beweging en richting. De weg kan lang en zwaar zijn, en planning, inzicht, beslissingen en vastberadenheid vereisen. De weg kan ook makkelijk en plezierig zijn. Levensreis of geestelijke zoektocht. Cyclische bewegingen. Raad en advies. Onderliggende structuren of structuur aanbrengen.

Algemene betekenissen

Rechtop: Reizen, verkennen, vakantie, nieuwe start, beweging, leiderschap, richting, riten, ceremonieën, processen, promotie. beweging richting doel.

Omgekeerd: controle freaks, dictatorschap, ontwrichting, degradatie, terugtrekken, geen doel hebben.

Terug

2 gedachten over “Runen: Raido – waarheen?”

  1. Gaaf hier ga ik meer over lezen.
    De letters die ik trok kloppen precies hier ben ik op dit moment mee bezig.
    Gaf me mooi inzicht.

Reacties zijn gesloten.