Runencursus Praktijkles 1 – één-rune-legpatroon

Terug

Direct antwoord op je vraag met één rune

De makkelijkste manier om met de runen te werken is om op een vraag gewoon één runensteen uit het runenzakje te trekken.

Mijn voorbeeldvraag is: Wordt de Cursus Runen een succes? (vraag gesteld in augustus 2012)

Rune InguzIk trok hierop de rune Inguz. Dit is een positieve rune die duidt op vruchtbaarheid en overvloed. Het is tevens een rune die duidt op goede relaties en iets door te geven hebben. Dus het lijkt mij dat het wel goed komt met deze cursus.

Nu, in augustus 2018, staat deze cursus al 6 jaar online als zelfstudie cursus en ik heb al veel mailtjes mogen ontvangen van mensen die met plezier deze cursus hebben gevolgd.

Een ander interessant aspect is dat ik de cursus helemaal klaar had, maar totaal geen tijd had om er begeleiding bij te geven. Maar ik had iets om ‘door te geven’ en ik vond het zonde om hem in de kast te laten liggen, want dan had niemand er iets aan. Vandaar dus dat ik hem in eerste instantie als zelfstudie cursus online heb gezet.

Inmiddels heb ik ook veel verzoeken gehad voor een variant met huiswerkbegeleiding en dat is nu dus mogelijk.

Opdracht 1 – Eén-rune-legpatroon

Bedenk een vraag en trek een runensteen. Geef een interpretatie.

Runen trekken voor anderen

Als je runenstenen trekt voor anderen, is het wel de bedoeling dat je dat eerst vraagt en dan ook de uitkomst met die persoon bespreekt. Het maakt niet uit of jij de stenen trekt of dat die persoon dat zelf doet. Wanneer je bijvoorbeeld een e-mail consult doet, kun je zelf de stenen trekken. Wanneer die persoon fysiek aanwezig is, kun je hem/haar het beste zelf de stenen laten trekken. Niet dat het iets uitmaakt, maar dat vindt de ‘consultant’ (degene die de vraag stelt) meestal prettiger.

Wanneer je voor anderen de stenen trekt en legt, is het wel belangrijk dat je aan die persoon en zijn/haar vraag denkt. Wanneer er allerlei andere gedachten door je hoofd gaan en je eigenlijk bezig bent met je eigen problemen, heb je kans dat de runen die je trekt betrekking hebben op je eigen problemen.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar iemand, bijvoorbeeld hoe je ex het maakt, of vraagt of iemand waar jij speciale belangstelling voor hebt, dat ook voor jou heeft, dan werkt dat meestal niet en zullen de stenen terugverwijzen naar jezelf, naar je eigen situatie en gevoelens.

Runen Praktijkles 2