Runen: Sowulo – een stralende zon

Terug

Rune Sowulo - Minimaal onthouden
Rechtop: Zon, levensenergie, warmte.

Omgekeerd: Niet omkeerbaar

Associaties
Rune Sowulo - zonSowulo is een prettige rune die ik associeer met lekker in de zon liggen luieren, met helemaal ontspannen zijn. De warmte op je huid, een beetje een strelend briesje erbij en gedachten op nul. Lekker niets doen en helemaal bijkomen. En terwijl je zo ligt te luieren verwarmt de zon de aarde en doet alles groeien. De betekenis van Sowulo komt een beetje overeen met die van de tarotkaarten De Zon en De Keizerin. De Keizerin gaat niet aan de plantjes trekken, maar geeft zaken rustig de tijd om te groeien. Hiervoor is ook vertrouwen nodig dat de boel zal groeien. Het trekken van Sowulo geeft aan dat je dat vertrouwen mag hebben. En wanneer je echt ontspannen bent, zoals op een mooie zomerse dag in de zon, dan zul je merken dat het manifesteren van je gedachten een stuk makkelijker gaat, dan wanneer je gespannen bent. Door meditatie en visualisatie is het mogelijk om deze toestand ook te bereiken op een regenachtige dag. Dat vraagt wel enige oefening.

De zon heeft ook te maken met levensenergie en in het verlengde daarvan met een goede gezondheid.

Runenteken Sowulo onthouden
Tja, hoe onthoud ik dit? Het is gewoon de S van het Duitse Sonne en het Engelse Sun. De S-vorm doet door zijn puntigheid ook een beetje denken aan een bliksemflits, en zo onthoud ik dat deze runen ook te maken heeft met flitsen van inzicht en helderheid.
Samenvatting van de uitgebreide betekenissen
De betekenissen van de rune Sowulo zijn verbonden met eigenschappen die aan de zon worden toegeschreven. Sowulo geeft warmte waardoor dingen kunnen groeien. Alles is goed wanneer de Zon iedere dag opkomt en haar normale route langs de hemel volgt. In die zin is Sowulo ook een geruststelling en een verwijzing naar de normale cycli in de natuur. Sowulo is ook de rune van het licht. Je kunt bij zonlicht alles goed zien. Zet dingen in het juiste daglicht. Schenk warmte.
Sowulo is niet omkeerbaar maar Sowulo heeft wel een negatieve kant. Sowulo duidt op een sterke, krachtige positieve levenskracht en –energie. Te Veel Sowulo kan leidde tot droogte en opbranden. Te weinig kan duiden op een gebrek aan levendigheid en warmte.

Algemene betekenissen

Rechtop: Goede gezondheid, succes, levensenergie, helderheid, begrip, optimisme, zelfvertrouwen of overmoedig. Burn-out. Dankbaarheid. Vreugde. Warmte. Hartelijkheid.

Omgekeerd: Niet omkeerbaar

Terug