Runen: Laguz – stilstaand of stromend water?

Terug

Rune Laguz - Minimaal onthouden
rune laguzRechtop: Water, Ongemanifesteerde, oneindige mogelijkheden, intuïtie.

Omgekeerd: Mogelijkheden niet zien, tegen de stroom inzwemmen.

Associaties
Het maken van deze flashcards pagina’s, vind ik heel leuk om te doen. Vooral het onderdeel ‘associaties’, omdat ik me hier vrij voel om mijn gedachten en ervaringen met een rune, het internet op te sturen. Je kunt daar iets aan hebben of niet, of zelfs een tegengestelde ervaring hebben aan die van mij. Als dat zo is, dan hoor ik dat graag. Je kunt me altijd bereiken via het contactformulier op deze site. Maar goed, Ik begon dus vol frisse moed aan deze pagina over Laguz en dacht: daar weet ik niks over te zeggen. Die gedachte dat ik over Laguz niet zou weten te zeggen, slaat werkelijk nergens op, maar voelde heel eventjes als ‘waar’. Ik herkende deze gedachte als een blokkerende gedachte. Zodra je denkt ‘ik weet het niet’ of ‘ik kan het niet’ of iets dergelijks, dan blokkeert je intuïtie direct. En het leek me dat juist dát concept, prima past bij de rune voor water en aansluit bij de titel die ik deze pagina heb gegeven: Stilstaand of stromend water? Omgekeerde Laguz kan aangeven dat je je intuïtie blokkeert door beperkende gedachten. Laguz rechtop geeft aan dat je vol vertrouwen bent dat alles wel goed komt, dat de juiste ideeën bij je op zullen komen wanneer je die nodig hebt, dat je de kansen op je pad zult zien en grijpen. Je weet dat je leeft in een overvloedig universum dat je alles wil geven waar je om vraagt.

Wat betreft die oneindige mogelijkheden en het aanboren van die oneindige mogelijkheden voor jezelf, ben ik nu een interessant boek aan het lezen van Laura Day: De Cirkel. Het is een beetje als de The Secret van Rhonda Byrne, maar dan beter.
Om meer greep te krijgen op je intuïtie kan ik alle boeken van Laura Day van harte aanbevelen.

De eerste stap om van blokkerende gedachten af te komen, is om die te herkennen. De tweede stap is om een tegengedache neer te zetten, bijv. ‘Ik kan het wel’, of ‘gewoon beginnen, dan komt er vanzelf wel iets bovendrijven’. Ook wanneer je de runen wilt lezen, kan het voorkomen dat je denkt dat je geen zinnig woord over de legging kan zeggen. Gewoon ergens beginnen en dan komt je kennis wel weer bovendrijven.

Runenteken Laguz onthouden
ik zie in de vorm van Laguz een vishaakje en dan denk ik aan vissen die in het water zwemmen en vervolgens aan het Engelse woord ‘lake’ voor meer en zo kom ik dan bij Laguz. Het is een beetje omslachtig, maar dat geeft niks, want zo kan ik het wel onthouden.
Samenvatting van de uitgebreide betekenissen

De Rune Laguz is via de betekenis van water mogelijk een verwijzing naar de oersoep en levensenergie en oneindige mogelijkheden die zich kunnen manifesteren.

Water bevat voedsel, dat kun je ook zien als ideeën en in het verlengde daarvan kan Laguz duiden op intuïtie en creativiteit. Water duidt ook op met de stroom meegaan, of juist er tegen in gaan. Onvoorspelbaarheid van water.

Algemene betekenissen

Rechtop: Ongemanifesteerde mogelijkheden, oneindige mogelijkheden, intuïtie, creativiteit, met de stroom meegaan, flexibiliteit. Voorbereid zijn op het ergste. Voorzorgsmaatregelen treffen. Emoties. Liefdevolle gevoelens. Hartelijkheid.

Omgekeerd: Tegen de stroom inzwemmen, afgesloten zijn van je intuïtie, de mogelijkheden niet zien. Niet goed voorbereid zijn.

Terug