Runen: Jera – een jaar voor een goede oogst!

Terug

Rune Jera - Minimaal onthouden
Rechtop: een jaar, oogsten wat je gezaaid hebt, groei maar ook geduld.
Omgekeerd: kan niet omgekeerd worden
Associaties
Rune Jera - oogstWanneer ik de rune Jera trek, dan heeft me dat tot nu toe altijd succes gebracht. Vandaar dit ik Jera een prettige rune vindt. De ‘oogst’ laat ook nooit lang op zich wachten, zeker geen jaar. In principe duidt Jera op een jaar en dat een hele cyclus nodig is voor een goede oogst. Dit hoeft dus geen jaar te zijn.

Mijn associatie met de rune is simpelweg: Succes!

Het is wel interessant om nog even naar het teken zelf te kijken. Jera is een kenaz naar links en een kenaz naar rechts die als het ware in elkaar grijpen. Kenaz duidt op licht en kennis. Het licht wijst niet één kant op, maar alle kanten en degene die deze rune trekt, staat er als het ware middenin. Je hebt de kennis, de helderheid, het overzicht. En hierdoor weet je wat er gedaan moet worden, en kun je dus aankoersen op een goede afloop.

Runenteken Jera onthouden
Omdat Jera voor mij een positieve rune is, heb ik geen enkele moeite om deze rune te onthouden. Je kunt het geheel ook zien als een molentje of een scheprad. Het draait maar door. Net als de tijd.
Samenvatting van de uitgebreide betekenissen
Jera verwijst ook naar de oogst, naar de resultaten van je handelingen uit het verleden. Zaaien, verzorgen, oogsten. Wanneer je de juiste handelingen op de juiste tijd verricht, is het resultaat zeker.

De vorm van Jera doet denken aan het Yin/Yang teken en dit ondersteunt de betekenis van ‘alles op zijn tijd’, zorgen voor een goede balans.

Niets staat stil, morgen is er weer een dag, en dit doet denken aan de wijze woorden: Ook dit gaat weer voorbij.

Algemene betekenissen

Rechtop: een jaar, kringloop, het voorbij gaan van de tijd, overvloed, vervulling, groei, vooruitgang, geduld. Een prijs betalen of een beloning ontvangen voor activiteiten/handelingen uit het verleden. Herhaling van (negatieve) patronen.

Omgekeerd: kan niet omgekeerd worden

Terug