Runen: Fehu – een gezonde veestapel een rijk bezit

Terug

Minimaal onthouden

Rechtop: Vee, voorspoed door eigen inzet, voedsel, goede naam

Omgekeerd: Verlies, recessie, jaloezie, je goede naam te grabbel gooien, je voeden met dingen die niet goed voor je zijn.

Associaties
De betekenissen van de runen hangen van associaties aan elkaar. Als je minimaal bovenstaande aangehaalde betekenissen weet, dan zit je goed. En in feite, hoef je alleen de betekenissen ‘rechtop’ te onthouden, want de omgekeerde betekenissen zijn de negatieve variant van de positieve betekenissen.

Voeding
Ik  heb voeding express in bovenstaande rijtje gezet als een belangrijk steekwoord om te onthouden. Vee is namelijk voedsel en voedsel is belangrijk voor ons mensen. Waar voed je je geest mee? Met soaps op TV of met een goed boek? Voed je jezelf met het dagelijks nieuws? Antony Robbins en andere succes goeroes voor een rijker en blijer leven, raden allemaal af om jezelf te voeden met het nieuws. Wanneer er echt iets gebeurt dat je moet weten, dan zul je dat ongetwijfeld van iemand horen. Ik lees al 20 jaar geen kranten meer en heb geen tv, en ik moet zeggen, dit bevalt me uitstekend. Door de negativiteit van het nieuws gaat je energieniveau omlaag en zonder die dagelijkse portie negativiteit valt het me makkelijker om mijn energieniveau hoog te houden.

Dus kijk naar je voedsel en of je daarmee je geestelijk en lichamelijk welzijn bevordert of juist niet.

Onthouden Fehu/Ansuz
De runentekens Fehu en Ansuz lijken op elkaar. Fehu is een F met de dwarsstokjes naar boven gericht en Ansuz is een F met de dwarsstokjes naar beneden gericht. Ik zie Fehu als een blije en positieve rune en dat past bij naar boven gerichte stokjes. Ansuz is ook een prima rune, maar een mogelijke betekenis is dat er ‘tegen’ je gepraat wordt, en dit associeer ik met stokjes naar beneden.
Uitreksel van Fehu uitgebreide betekenis
Fehu betekent vee, materiële en geestelijke rijkdom, statussymbool, betaalmiddel, energie, voedsel, gevoel van welbehagen en geborgenheid. Beheer je ‘veestapel’ goed en deze zal zich vermenigvuldigen/groeien. Duidt ook op ontwikkelen van talenten en vaardigheden en spirituele ontwikkeling. Vruchtbaarheid.  Geld en het verstandige beheer daarvan. Geld geeft gevoel van zekerheid. Pas op voor afgunst en strijd in de familie. Verantwoordelijkheden. Goede naam. Pas op voor hebberigheid en gierigheid. Je wordt rijk door de juiste handelingen te verrichten op de juiste tijd. Ga met de seizoenen mee en niet er tegenin. Bereid je voor op de winter. Maak een spaarpotje.

Fehu verwijst niet naar onverwachte meevallers of het winnen van de loterij, maar naar gestaag doorgaan op de ingeslagen weg om voorspoed te verwerven door eigen inzet; door de juiste handelingen te doen op het juiste moment. Laat kansen niet lopen! Ook een goede naam of reputatie is een groot bezit.

Fehu is in feite een hele logische rune die verwijst naar wat je op eigen kracht en met eigen inzet kunt bereiken.

Rechtop: Voorspoed, winst, voordeel, financiële zekerheid, succes, vruchtbaarheid, voeding, voedsel, delen, luxe.

Omgekeerd: Verlies, jaloezie, afgunst, falen, faillissement, slavernij, openstaande rekeningen.

Terug