Runen: Algiz – bescherming

Terug

Rune Algiz - Minimaal onthouden
Rechtop: Bescherming, verdediging, het afweren van negatieve krachten, succes bij het jagen.

Omgekeerd: kwetsbaarheid, gevaar, iets doen wat verboden is.

Associaties
Rune Algiz - beschermingDe rune Algiz heeft te maken met het gevoel van bescherming. In die zin is het een handige rune om bij de voordeur te hangen bijvoorbeeld of om bij je te dragen op reis. Ik heb ook goede resultaten gehad door Algiz te tekenen tijdens Reiki-behandelingen, boven geblokkeerde plekken in het lichaam.

Meestal ervaar ik het trekken van Algiz als positief en heb ik het gevoel dat ik beschermd ben of word. Het is ook mogelijk dat het trekken van deze rune erop wijst dat het belangrijk is om iets te doen aan ‘bescherming’. Bijvoorbeeld checken of je verzekeringen nog up to date zijn of zonnebrand mee te nemen wanneer je een dag naar het strand gaat.

Wanneer je vraag het bereiken van een doel betreft, kan Algiz erop duiden dat het belangrijk is om dat doel ook echt na te jagen. Je moet er dus veel voor doen! Het komt niet vanzelf. Doelgerichtheid is wenselijk om je doel te bereiken. Dit klinkt logisch, maar veel mensen hopen toch dat een gewenste toestand hen in de schoot geworpen wordt. Stel je voor dat je een praktijk aan het opzetten bent. Je hebt dan klanten nodig. Algiz zegt dat die klanten niet vanzelf komen. Je moet aan de weg timmeren, adverteren etc, om klanten in je praktijk te krijgen. Je kunt dus succesvol zijn, maar actie is nodig!

Runenteken Algiz onthouden
In Algiz zien gewoonlijk een afwerende hand of een gewei van een eland. Persoonlijk zie ik in Algiz een boom. Een stevige boom die je rugdekking geeft of waaronder je kunt schuilen.
Samenvatting van de uitgebreide betekenissen
De Rune Algiz betekent Eland. En daar komt de associatie met jagen vandaan, en het gewei als bescherming of verdediging. Een andere associatie is om in Algiz een driesprong te zien en dan is het zaak om te bepalen welk pad je wilt volgen.
Algiz is een krachtig beschermende rune, waarmee je de ruimte om je heen kunt beschermen, reinigen en vrij kunt houden van schadelijke invloeden. Door het reiken naar de hemel is het mogelijk contact te maken met het Hogere, waaruit nieuwe inzichten en leiding kunnen voortvloeien. De omgekeerde rune doet denken aan het stevig geworteld zijn in de aarde en is daarom ook een krachtige rune om jezelf te gronden. Door omgekeerd en rechtop samen te voegen wordt je een verbinding tussen hemel en aarde. Hierdoor is het ook mogelijk om te helen en beter in staat te zijn je gedachten te manifesteren. Dit is een belangrijke rune om contact te maken met alle andere runen of met het runensysteem als geheel. Door je te richten op Algiz, zullen de runen met je gaan spreken. Ze zullen zich als vanzelf aandienen en hun betekenissen voor jou kenbaar maken.
Je kunt een afbeelding van deze rune ophangen in ruimtes die energetisch niet goed voelen.

Algemene betekenissen

Rechtop: Bescherming, verdediging, het afweren van negatieve krachten, schild, hulp. Succes bij het jagen. Gevoel beschermd te worden (door bijv. beschermengel).

Omgekeerd: kwetsbaarheid, gevaar, iets doen wat verboden is.

Terug