Rune Uruz – de kracht van verlangen?

Terug

Rune Uruz - Minimaal onthouden
Rechtop: Fysieke en geestelijke kracht. Moed. Positie? Intuïtie. Diep verlangen.

Omgekeerd: zwakte, gebrek aan actie, niet weten wat je wilt, angstig.

Associaties
Het kan verwarrend lijken dat er bij de rune Uruz gesproken wordt over mannelijke kracht en vrouwelijke kracht. Maar in feite werken deze twee krachten samen. Door te weten wat je wilt, door een oerverlangen om iets op poten te zetten of te bereiken, is het makkelijker om door te zetten en vol te houden. En je hoeft hierbij niet direct aan iets gigantisch te denken als het opzetten van een miljoenen bedrijf als Amazon. Op een bepaald moment kan het schoonmaken van de badkamer je grootste verlangen zijn.
Runeteken Uruz onthouden
Ik zie in het teken van Uruz wel de gekromde rug en naar voren gerichte schouders van een aanvallende stier. Dit helpt mij om dit runenteken te onthouden.
Rune Uruz - uitreksel uitgebreide betekenis

Uruz, oeros, mannelijk: fysieke kracht, robuuste gezondheid, uithoudingsvermogen en moed. Sta je in je kracht? Op de juiste plek?

Audhumbla, oerkoe/oermoeder, vrouwelijke kracht: intuïtie.  De oerkracht in jezelf, je oorspronkelijke verlangens. Leegte waarin iets kan ontstaan.

You can’t reach for anything new

if your hands are still full of yesterday’s junk.

~ Louise Smith

Rechtop: Dapperheid, oerbegin, initiatie, uitdaging, ongetemde kracht, goede gezondheid, uithoudingsvermogen, wilskracht, doorzetten, iets afmaken, onafhankelijkheid, met beide benen op de grond staan, intuïtie, verlangen.

Omgekeerd: Besluitenloosheid, gebrek aan actie, geweld, slechte gezondheid, woede, niet weten wat je wilt, gebrek aan wilskracht, angstig.

Terug