Rune Thurisaz – hamer of doorn?

Terug

Rune Thurisaz -Minimaal onthouden

Rechtop: bescherming, verdediging, regeneratie, overwinnen van moeilijkheden

Omgekeerd: kwetsbaarheid, conflicten, rivaliteit

Associaties
Bij de hamer van Thor is voor mij een belangrijke associatie dat deze ook te maken heeft met ‘leven geven’, met regeneratie. Maar ik denk dat die betekenis altijd op een dieper niveau ligt, en niet aan de oppervlakte. Wanneer Thurisaz wordt getrokken is er meestal sprake van een pijnlijke situatie. En het is mogelijk dat het de bedoeling is om de bijl te gebruiken om het oude weg te kappen, de pijnlijke situaties niet te laten voortduren (zachte heelmeesters, maken stinkende wonden) maar gericht de situatie proberen op te lossen. In het geval van ‘gedachten’ is het van belang dat je niet aan een gedachte vast hoeft te blijven houden. Je kunt je gedachten ‘verzetten’ door bewust aan iets anders te gaan denken. The Work van Byron Katie is een uitstekende methode om gedachten die pijn veroorzaken te onderzoeken, waarna je ze los kunt laten.
Runeteken Thurisaz onthouden
De rune Thurizas lijkt wel een beetje op de hamer Mjölnir van de god Thor, maar ik zie er net zo gemakkelijk een doorn in.
Rune Thurisaz uitreksel

Hamer Mjölnir: bescherming,verdediging  en helende werking à vruchtbaarheid/regeneratie. De held of de tegenstander. Je kunt een held zijn in eigen land en gezien worden als tegenstander in het buurland. Held of tegenstander heeft dus alles te maken met je eigen situatie en niets met een absolute waarheid. Balans/ harmonie herstellen, yin-yang.

Stekelige situaties waar je je aan kunt prikken. Doorn in je zij.

Rechtop: Bescherming en verdediging, vruchtbaarheid en regeneratie, overkomen van moeilijkheden, de noodzaak voor corrigerende handelingen, weerstand.

Omgekeerd: kwetsbaarheid, conflict, vijandige rivaliteit, ziekte, problemen, natuurkrachten, agressie, aangevallen worden, vernietiging, conflicten, psychische nood/problemen.

Terug